Er is zoveel verschil in hersenletsel. Ik heb het door een hersenbloeding…

Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan deze blog, maar vind dat best moeilijk! Zeker omdat alles in m’n leven met pieken en dalen gaat. Dat zal bij de meeste van jullie waarschijnlijk ook zijn en bij de ene erger dan de ander.

Ik ben al jaren in gevecht met m’n NAH…Wil het heel graag eens zijn met mij en mijn letsel maar komt dat ooit? Ik weet het niet…

Ik heb een gezin met 2 kleine kindjes en die zijn natuurlijk druk en dat vind ik vaak moeilijk! Ik heb daardoor veel last van de onrust in mijn hoofd…Had veel pijn. Wilde toch iets doen en heb toen de cursus als ervaringsdeskundige gedaan en dacht daar ga ik nu actief iets mee doen. Ik schreef daar al eerder een blog over. Mensen helpen die ook NAH hebben die ik kan helpen/begeleiden. Het leek een goed idee. Maar toen kreeg ik zelf weer een tegenslag en viel weer in een gat…

Tegenslag

Ik vroeg hulp, maar die kwam niet op gang… van de ene “hulpverlener” naar de andere instantie, maar na alle intakes kwam ik bij Vesalius in Woerden terecht. Had daar verschillende goeie verhalen over gehoord. Toen ik daar kwam en vertelde over m’n medicatie werd er vrij snel gezegd ‘we willen een nieuwe NPO (neuro psychologisch onderzoek) doen maar dan moet je eerst van de medicijnen af. De instanyl (morfine) neusspray die ik gebruikte.

Weer ergens anders heen om op een wachtlijst te komen om uiteindelijk 3 weken opgenomen te worden om van die troep af te komen. Dat waren 3 heftige weken. Nu ben ik 6 dagen thuis maar dat is ook een gevecht. Nu, zonder pijnstilling die mij ook een beetje verdoofde en het ‘ontploffen’ tegen ging in mijn hoofd, gaat thuis het gezinsleven weer ‘gewoon’ door, maar voor mij heeft het even stil gestaan en voel me even verloren.

Ik wil er weer toe doen maar zo voelt het niet. Voel me teveel en nutteloos. Moet nu gelukkig volgende week wel naar dat traject in Woerden dus hoop dat ik daar wat aan ga hebben. En dat ik dan als we een tijdje verder zijn, ik wat kan gaan doen met de cursus als ervaringsdeskundige om mensen die (net) NAH hebben misschien wat verder te kunnen begeleiden. Of op scholen bij dokter/huisartsen ed info te verstrekken over de ‘beperkingen en problematiek’ die NAH met zich mee brengt…

Nou dit was al wel weer lang genoeg dit verhaal. Tot de volgende keer! 💋💋💋

Hoe geef jij invulling aan zingeving van je leven? Naast moeder zijn natuurlijk…