‘Ach dat lijf ook’ denk ik soms. Sinds ik bezig ben met het moederschap; hormonenspul, zwanger willen worden, zwangerschap, overgewicht…. werkt mijn lijf zo tegen.

Hormoonafwijking en gewichtsproblemen als aperetiefje, als hoofdgerecht het herseninfarct en als toetje diabetes 2.
Fijn zo’n menu geserveerd te krijgen.

Maar na het toetje ging dus wel de knop om. In mijn beleving heeft alles verband met elkaar en wil ik absoluut geen herhalingsrecept.

Waar ik direct invloed op uit kan oefenen is mijn bloedsuiker, dmv de juiste voeding. Daar heb ik fijne begeleiding bij gevonden, een voedingsdeskundige gespecialiseerd in het zgn ‘grip-op-koolhydraten’programma, en ook zij is bezig met verbanden, het lichaam en de klachten als geheel zien. Ook nu mijn NAH erbij.

Wat ik vooral heb leren inzien is dat de vermoeidheid in mijn lijf en hoofd vraagt om de verkeerde suikers. Op dat moment voelt het goed, een suikerpiek, maar het dal voelt weer dieper daarna!!
Wanneer ik de spiegel stabiel houdt, fluctueert de energie ook minder. En dat wil ik bereiken/ behouden!

Pluspunten erbij zijn dat ik tot zoverre nog zonder extra medicijnen voor de diabetes kan blijven, en er aardig van afval.

Doel van mij in deze drukkere periode, want de feestdagen komen eraan, ondanks de extra vermoeidheid, van de suikers en (slechte) koolhydraten afblijven!!

Heb jij je gezondheid onder de loep gehouden sinds je klapperrrr?