Ik heb jullie al eerder verteld over mijn ervaring bij Hersenz, als onderdeel van mijn revalidatie. Tegenwoordig mag ik als ervaringsdeskunige soms aanschuiven in een groep. Deze week schuif ik weer aan bij een nieuwe groep die gaat starten met Hersenz. Om te vertellen in wat voor staat ik daar zelf binnenkwam, hoe de behandeling mij afging en wat ik er geleerd heb.

Vooral ook om uit te leggen dat ook deze gerichte hulpverlening juist heel veel energie vraagt. Daar schrikt men de eerste keren erg van. Uitzonderingen daargelaten, lukt het de meesten wel om hier doorheen te kijken/bijten en er veel ontwikkelingen uit te gaan halen!!

Dit traject is geen revalidatie, gaat langer en dieper op de onderwerpen in en geeft tijd om je de veranderingen eigen te maken, te oefenen tot je de vaardigheden hebt opgedaan om weer grip op je leven te krijgen.

Iedere groep is weer anders, maar wat mij opvalt is dat ‘wij’ als lotgenoten elkaar wel binnenlaten, dat er behoefte en steun is aan elkaar!! Maar ook, stuk voor stuk survivors, wat een kracht!! En langzaamaan zie je die kracht ook zelf weer (terug!)!! Voor mij is het dus heel waardevol om deze rol bij Hersenz nu te mogen vervullen.

Heb jij ervaring bij Hersenz?