Hoe is het nu met...?, Ilse

Hoe gaat het met…Ilse

Andere dagindeling

Na de zomervakantie zijn mijn kinderen over gegaan op een continurooster: elke dag van 8.30-14.00 uur naar school. Mijn eerste gedachte toen ik dit hoorde: “ waaaaaaaaaa, hoe dit ik dat met slapen ‘s middags? En mijn middag met de kinderen wordt veel te lang zo!!” Oftewel: ik keek er niet erg naar uit 😉

Nu is het zo dat ik sinds de geboorte van mijn jongste nog vermoeider ben dan ik altijd al was. Ze is inmiddels 5 en na 5 jaar van uitputting, minder sociale contacten en mezelf in de weg zitten ben ik er wel klaar mee. Dat móet anders! 

Een voordeel van het continurooster zie ik dan weer wel: ik hoef ook niet meer om 12u op het schoolplein te staan voor de lunch. Tot 14u kan ik dus doen en laten wat ik wil. En dat biedt ook mogelijkheden! 

Mijn conditie was inmiddels naar een 0-punt gezakt. Iets met een vicieuze cirkel van moe zijn – minder doen – nog steeds moe zijn – nog minder doen – etc. Al een tijdje liep ik met het idee om te gaan sporten. Vroeger veel fitness gedaan en dat beviel altijd wel. 

Dus hop: kids naar school, ik 2x per week naar de sportschool! Niks wennen aan nieuwe schoolrooster, zelf ook gewoon vol in het nieuwe ritme gaan. Dat is wat voor mij ook het beste werkt: dingen rigoureus aanpassen, anders verval ik snel in oude patronen.

Mijn voedingspatroon moest ook anders. Gezonder, gevarieerder, meer groente, meer eiwitten. Dus als ik dan toch bezig ben……. dat ook gelijk maar aanpakken.

Het is een uitdaging! Maar ik merk nu al na een week dat het me goed doet. Het sporten kost veel energie maar geeft me ook een energieboost terug. En door gezonder te eten heb ik veel minder zin om te snoepen. Het begin is gemaakt! Nu volhouden 😉 

To be continued…..

Hoe werken nieuwe dingen of doelen in je leven voor jou? Ook rigoureus anders of ben je meer van het langzaam veranderen? Ik ben benieuwd! 

Een gedachte over “Hoe gaat het met…Ilse”

  1. Ik ben meer van het ‘wennen’🤣, de tijd nemen. Wel ook van het aanpakken, okee dit werkt niet, anders proberen maar!!

    De middagen met continurooster zijn idd lang, elke dag, de kinderen vragen veel om speeldates….. ik probeer dan zeker de ochtend rustig aan te doen en te slapen na de lunch!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s