Aan de vooravond van een zomerse periode maak ik graag een weekmenuutje met lichte, smakelijke gerechtjes…. ook lekker als lunch in kleinere portie, savonds fijn met een stokbroodje en wat smeerseltjes (of niet als je net als ik om de koolhydraatjes let 😉)……

Salade met watermeloen, feta en rucola

Een bedje van rucola, daarbovenop de meloen in blokjes, feta gekruimeld… lekker met stokbroodje en bijvoorbeeld hollandse gehaktballetjes….

Omeletrol

een omelet van 2 geklutste eitjes en scheutje melk, wat laten afkoelen en besmeren met beetje mayonaise, beleggen met kipfilet en komkommer, oprollen maar!!

Slawrap

Of schuitje als de bladen niet groot genoeg zijn, vullen met bijv hamsalade en komkommer, roomkaas en kipfilet, tonijnsalade…..

Groene salade met hollandse garnaaltjes

Een stuk komkommer aan blokjes, lenteuitje fijngesneden, avocado in blokjes, met garnaaltjes en een dressing van mayonaise, verse dille, beetje kwark….

DIY pastasalade

Pasta koken en met koud water afspoelen, bakjes op tafel met dressing en ingrediënten naar smaak, zoals tomaatjes, komkommerblokjes, avocado, hamblokjes, kipfiletreepjes, tonijnsalade, olijfjes, whatever!! En zelf je salade samenstellen. Aanrader voor kids!!

Wat eet jij graag met dit warme weer?