Dan heb je de uitslag, op wat voor manier dan ook verkregen, van het uwv op de mat. Daar waar je voor hebt gestreden, je al je energie in hebt gestopt om te ‘bewijzen’ dat je die niet meer hebt. Het dubbele verdrietige gevoel omdat je daarnaast zo hard werkt aan wat je wel nog kunt. Want je wil positief blijven en terug naar je oude leven.

Die brief. Die brief zegt dus dat je dat niet meer bent. Wat de artsen om je heen niet durfden of heel voorzichtig een beetje benoemden. Dit staat zwart op wit. Wat je eigenlijk niet wil lezen. Maar wat je wel nodig hebt om het leven te kunnen leven, op jouw manier, om voor jezelf en je gezin zo goed en zo kwaad als het gaat, te kunnen zorgen.

Je hebt er emoties, gevoelens, gedachten bij. Ik voel zelf soms een soort schaamte, ongemakkelijkheid naar de buitenwereld. Want je bent nog een jonge meid. Maar; dit zijn jouw gedachten!! Je maakt het je zelf moeilijk.

Als je zover bent, door je verdriet geworsteld, kun je in de rust en ruimte die is ontstaan, kijken naar jezelf.
Naar jouw leven!!
Wat heb jij nodig, wat wil en kun je vandaag aan? En vanuit die rust en mogelijkheden, kun je voorzichtig weer wat opbouwen voor jezelf!!

Wat past bij jou, wat vind jij belangrijk, wat wil je bereiken binnen je kunnen!!

Je bent een kanjer, vergeet dat niet!!