Kesty, Tips & tricks over leven met NAH

Voorbereiden op hittegolf

Het is weer zover, de eerste hittegolf is op komst. Sinds ik hersenletsel heb zijn dit niet mijn favoriete dagen, dagen van boven de 30°. Het kan zijn dat door mijn hersenletsel mijn interne thermostaat niet goed meer werkt. Of misschien reageert mijn lichaam anders. Het is en blijft een feit. Dus nu er voor volgende week die hoge temperaturen worden verwacht, ga ik direct in de actiemodus. Ik deel graag mijn tips met je over hoe ik me voorbereid op een hittegolf. Heb jij nog aanvullende tips dan hoor ik die uiteraard ook graag.

Mijn voorbereidingen voor de hittegolf:

1. Ik probeer alle was dit weekend weggewerkt te hebben, zodat ik dat niet hoef te doen met 35 graden.

2. Ik zorg dat ik een weekmenu klaar heb en alle boodschappen in huis heb, voor zover mogelijk. Verse dingen halen ik dan door de week ’s avonds of laat mijn vriend die halen. In het weekmenu hou ik rekening met het weer, dus veel makkelijke dingen of dingen die ik in de ochtend kan maken. Op Love your life maakte ik al een keer een warmteproof menu. Dat eten wij dus volgende week 😉.

3. Zondagavond zorg ik dat het badje al opgeblazen klaar ligt en ik het maandag alleen nog hoef te vullen.

4. Ik leg alvast kleding klaar voor de hele week min of meer. Ik zorg in ieder geval dat de juiste kleding schoon in de kast ligt en weet wat wie nog wel of niet past.

5. Ik hou het huis zo koel mogelijk. Nu veel ventileren alles open.

6. Ik check de airconditioning of die werkt. Zet ventilatoren klaar.

7. Legt de vriezer vol met waterijsjes en ijsblokjes.

8. De koelkast vol met rauwkost en verschillende limonades en kleine gezonde snacks.

9. Afspraken die ik heb staan voor volgende week verzet ik naar een andere week of heel vroeg in de ochtend. Indien mogelijk natuurlijk.

10. Check of ik voldoende zonnebrand in huis heb.

En vooral raak ik niet in paniek! Ja, het wordt warm. Maar met de juiste voorbereidingen en aanpassing van je tempo op die dagen, moet het goed komen. En kun je hopelijk ook nog wat genieten van de warmte. Op Love your life deelde ik ook al hoe ik die bloedhete dagen zelf overleef. Lees hier mijn tips.

Bereid jij je voor op de hittegolf? Heb je nog tips voor onze lezers? Ik zie je reactie graag tegemoet.

2 gedachten over “Voorbereiden op hittegolf”

  1. Jouw tips herkenbaar!! Ik voeg graag nog toe dat ik een koeltesjaaltje gebruik en ors aan mijn water toevoeg!! Veeeeeel drinken!! And… slow down!

    Like

  2. Mijn tip: zoek af en toe een plek met airco op. De bioscoop, een moderne bibliotheek, de IKEA, een intercitytrein (vooral dubbeldekkers hebben een toffe airco) of de supermarkt. Even bijkomen van de warmte. En zorg voor voldoende vocht: ik maak water-met-een-smaakje of ijsthee.

    Een lauwe douche kan ook helpen, en verder zorgen dat je alles in huis hebt om te ‘overleven’. In mijn geval is dat ook een flinke stapel boeken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s