Hoe is het nu met...?, Jeannette

Hoe gaat het met … Jeannette

Nou .. heb je even? De afgelopen jaren waren erg roerig, mede mogelijk gemaakt door het vele ziek zijn van onze dochter. Echt iedere week of om de week is het raak. Het is natuurlijk het sneuste voor die kleine kruimel, maar deze moeder heeft er ook behoorlijk doorheen gezeten. De twijfels, de onzekerheden of ik dan wel een goede moeder ben, omdat ik het gewoon soms niet kon behappen.

Ik heb me machteloos, intens verdrietig en óók heel boos gevoeld, maar ik merk dat er een ommekeer is. Ik laat nu echt de boel de boel en probeer mijn leven nog simpeler te maken als zij ziek is. Ik voel me weer een beetje sterker worden, juist mentaal. Als ik een paniekgevoel voel opkomen, ga ik even rustig zitten. Het lukt me absoluut nog niet altijd, maar het begin is er.

Iedereen kan zeggen wat ze ervan vinden of adviezen geven, maar ik moet het doen. Ik probeer echt dingen aan te nemen of er iets mee te doen, maar sommige dingen probeer ik van me af te laten glijden. Dat laatste blijft soms lastig sinds mijn hersenletsel en dan ben ik óók nog een grote controlfreak.

Al met al gaat het best goed. Ik geniet van mijn kleine kruimel die soms ineens heel wijs uit de hoek kan komen, maar ook soms een peuter pubertje is. Ze heeft een sterk eigen willetje, een typisch gevalletje “wat zij in haar kop heeft, heeft zijn niet in haar kont.” Dus net haar moeder. 😂

Anyway, de vooruitzichten zijn goed, het goede jaargetijde komt er aan en we gaan genieten van vakantie. Niet iedereen heeft de luxe om überhaupt op vakantie te gaan. Het besef is dan daar, óók al heeft het veel voorbereidingen gekost, we kunnen, we kunnen genieten, samen, quality time. Het besef kwam van de week weer erg naar voren, ik praat, ik beweeg, ik loop, ik leef…kortom ik geniet én soms een beetje minder óf juist meer als andere dagen.

Kan jij nog genieten na je hersenletsel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s