Hoe is het nu met...?, Ineke

Hoe gaat het met…. Ineke!

Ik krijg nu ongeveer driekwart jaar de IVA uitgekeerd, op dat vlak nu dus rust. Ik mag mijn energie en tijd over mezelf en thuis verdelen. Verdelen tussen mijn eigen energieverzorging, mijn schoolgaande dochter van 7, mijn full-time werkende man en het huishouden.

Ik ga eenmaal weeks naar de yogales, ik wandel graag buiten, ben leesouder op school, schrijf blogs voor onze site en hobby graag. Soms zoek ik een vriendin op.

Deze activiteiten, hoe klein het ook klinkt, hoe leuk sommigen ook zijn, iedere dag goed verdeeld, anders schiet ik erdoorheen.

En een dagje, paar daagjes genieten van meer drukte en pret kan ik gerust een keertje opbrengen, maar niet te vaak, anders gaat het zoveel slechter dat ik ook deze activiteiten moet minderen.

De dag is vaak net te lang, ook al rust ik tussendoor en zodoende de taken verdeeld thuis met mijn man. ‘Eventjes naar bed brengen’ kost mij in de avontuurtjes het restje, dat doen we dus om-en-om….. zo hebben we meer verdeeld samen dan voorheen, er is meer teamwork ontstaan.

Dat is wel een proces geweest hoor, maar hee ons 12,5 jr huwelijk is wel in zicht komende winter….!

Ik heb overdag, buiten school, de zorg voor onze dochter. En ondanks het niet een bewuste keuze is om volledig thuis te komen zitten en de energie er niet altijd vollop is, vind ik het een fijne bijkomstigheid om zo bewust bezig te zijn met- en er te kunnen zijn voor ons meisje!! Moederen…. ook een carriere waard!

Wij hebben best veel ‘rust’ in huis in de zin dat er geen oppas- opvang- werk-ziekte- vergaderstress aan te pas komt. Zoals voorheen 🙈. Mama is thuis!

Tijdens schooldagen heb ik redelijk mijn ritme onder controle. De uitdagingen zijn de weekenden (gaat wel steeds beter!), (school)vakanties en sociaal leven. Ik weet er wel steeds beter mijn weg in te vinden, aanpassingen maken en voor mezelf te zorgen. En ben vaak bezig om uit te vogelen hoe ik de uitdagingen het beste kan omzetten naar iets positiefs!

Ik heb heel lieve lotgenootdinnetjes leren kennen die veel voor mij betekenen, dagelijks een steuntje/ appje in de rug!!

Tegenwoordig een superleuke hobby, waar ik me in af moet remmen soms, het zogenaamde Project Life; een serie op elkaar afgestemde scrapmaterialen om fotoboeken te maken. Daarnaast ook leuk om kaarten en fotolijstjes te maken.
Het maakt me weer blij daarmee bezig te zijn!! En je scrapt met je genietmomentjes; de leukste fotootjes van je leukste momentjes!

Love life! Ik doe mijn best!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s