Gastbloggers, Zingeving

Gastblog Charissa: She turned her can’ts into can’s and her dreams into plans (deel 2)

Vandaag het vervolg van het bijzondere verhaal van Charissa. Hoe zij omgaat met haar beperkingen en toch een draai heeft gevonden naar een nieuwe mooi leven. Deel 1 vind je hier.

Opties na diagnose?

Hard gaan janken in een hoekje en opgeven of juist door vanuit een ander perspectief naar jezelf te kijken de mogelijkheden gaan verkennen. Ik ben altijd creatief geweest, heb een passie voor interieur, liefde voor fotografie, bekijk altijd alles vanuit commercieel oogpunt en heb een oog voor mooie plaatjes (deze vielen me meer op omdat het lezen te moeilijk is geworden) in tijdschriften die me bleven fascineren. Ook wilde ik mijn gevoelens van verdriet, onmacht, eenzaamheid, vervreemding, woede en hoop vertalen naar beeld tijdens mijn revalidatie in Huize Padua. Verwerking voor mezelf, maar ook als schreeuw om aandacht naar die buitenwereld.

Die ‘buitenwereld’ ziet nog steeds die vrolijke Charissa, maar wat je niet ziet is wat hebben van een ‘onzichtbare’ aandoening met iemand doet. Door niet meer die partner, mama, dochter, vriendin en werknemer te kunnen zijn die je was, verlies je echt je complete identiteit. Rouw bij levend verlies noemen we dat….

Mijn nieuwe wereld: Mixed media ‘art’ zelfportretten

Dit proces, mijn gevoel, mijn passies en de dingen die ik nog wel kan, heb ik vertaald in mixed media ‘art’ zelfportretten.

In september exposeerde ik in Het Kruithuis in ’s Hertogenbosch, een expositie van werken die ik voor mezelf maakte. Toen ik aan deze werken begon, riep ik tegen mijn partner… “Schat, dit werk wordt zo vet! Ik weet zeker dat het in New York komt te hangen.” Hij zuchtte hard (omdat hij mijn overdreven resultaatgerichtheid door en door kent ;-)), en zei: als het je lukt te exposeren in ’s Hertogenbosch zou dat al heel knap zijn.

Ik zette mijn werk online op Instagram @art_bycharissa met de overtuiging ooit ‘ontdekt’ te worden. En binnen een maand kreeg ik een berichtje van een talentmanager van Gallery 104 in New York of ik mijn portfolio in wilde sturen.

En nu vertegenwoordigen ze de serie ‘ She wore a thousand faces all to hide her own’. Er liggen ook al aanvragen van galerieen uit Cannes, Madrid en Basel. Dus genoeg signalen voor mij om verder te gaan met het vertellen van mijn verhaal, vertaald in kunst. Hoe vet!

Moraal van het verhaal?

Een plaats op die mooie reguliere arbeidsmarkt, zoals ik die graag zou willen, is niet meer voor me weggelegd. En ja… nog iedere dag doet me dit onwijs veel pijn en verdriet. Ik mis het erbij horen, m’n lieve collega’s, de uitdagingen, zelfontwikkeling en het helpen van mensen die het zelf even niet meer weten of kunnen.

MS heeft me veel afgepakt, maar mijn creativiteit, talent, dankbaarheid voor alles wat er nog wel is en de wil om nieuwe wegen te zoeken en verkennen niet!

Met geloof in jezelf, focus op de dingen die je nog wel kan, je can’ts om te turnen in can’s, durf, discipline en daadkracht kun je alsnog op je eigen tempo die mooie wereld veroveren!

Vind je het leuk om mijn werk te bekijken? Kijk op http://www.gallery104.com (zoeken op Charissa den Bakker).

Dream it, do it, own it!

Charissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s