Gastbloggers

Even voorstellen: Charissa

Charissa leeft met MS en NAH. Ze heeft een aantal inspirerende blogs voor de Club geschreven. Reden om haar even uitgebreid aan jullie voor te stellen.

Mijn naam is Charissa den Bakker, 38 jaar, moeder van Roos (5) en partner van Freek. Sinds 2009 leef ik met de diagnose Multiple Sclerose, een ziekte die naast fysieke ongemakken ook mijn cognitieve en mentale functies behoorlijk heeft aangetast.

Na de geboorte van Roos in 2013, ben ik cognitief erg hard achteruit gegaan, waardoor ik in 2014 en  2017 in een gespecialiseerd revalidatie centrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel belandde.

Hier leerde ik omgaan met mijn beperkingen door NAH en heb ik keihard gewerkt om mijn hersenletsel en de beperkingen die het met zich meebrengt te aanvaarden.

Vanaf mei 2019 ben ik dan echt officieel 80-100% afgekeurd, en AU! wat blijft dat toch pijn doen! Het niet meer kunnen werken, het gevoel van niet meer mee kunnen doen… blijft voor mij echt het aller-pijnlijkst en dat zal het blijven.

Ondanks dat verdriet, geeft het ook lucht en ruimte! Ik leef volgens een strak regime van rust, ritme en regelmaat…. ik heb hierdoor weer grip op mijn leven, ik moet niets meer en ik mag! Eindelijk kan ik zeggen, ondanks alles, hey… het is ok… ook met NAH en MS mag ik er helemaal zijn!

Ik omarm mijn nieuwe ik, die nieuwe ik die met volle en dankbare teugen geniet van alles wat er nog wel is!

Ik laat julie graag meegenieten van mijn reis met mijn nieuwe ik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s