Vandaag een kijkje in de agenda van Jeannette, een van de vaste bloggers van de Club. Lees je mee?

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jeannette, 41 jaar en ik ben vooral mom-manager. Op de dagen dat kindlief naar de opvang is of bij opa & oma vertoefd, werk ik …. werk ik aan mezelf. Door behandeling bij Vesalius, sport ik 2x per week onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ik ga naar accupunctuur voor balans en laat me 1x per maand masseren.

Hoe plan jij je week?

Op de dagen dat kindlief “weg” is, plan ik maximaal 2 afspraken per dag. Het liefst eentje, maar dat komt niet altijd uit. Ik rust altijd een uurtje in de middag. Ik laat tegenwoordig mijn boodschappen bezorgen en maak al een langere tijd een maaltijdplanner. Op de dagen dat Lina bij mij is, probeer ik zo weinig mogelijk te plannen. Juist door het niet plannen, functioneer ik het beste. Ik ervaar dan geen druk.

Maak je gebruik van kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang?

Ja, via een Sociaal Medische Indicatie via de gemeente. Ik werk niet dus dan heb je geen recht op kinderopvang via de reguliere weg. We betalen gewoon de kinderopvang, maar we krijgen de kinderopvangtoeslag terug via de gemeente ipv via de Belastingdienst. Zie ook mijn blog die ik hierover schreef.

Hoe plan je buitenschoolse activiteiten van je kinderen en speelafspraakjes?

Nog niet van toepassing. Lina is net pas 2 jaar geworden.

Plan je ook tijd voor jezelf, je relatie of sociale contacten?

Gezin is voor mij prioriteit. Als ik omval, valt mijn gezin mee. Dus ja…juist leer ik steeds meer om bewust tijd voor mezelf in te plannen. Soms wil ik wel met een vriendin bellen, maar kies steeds vaker voor een meditatie of yoga oefening.

Daarnaast maken mijn man en ik meer tijd voor elkaar. Bewust een dagje sauna, samen eten en ja dat doen we ook thuis. Gewoon bewust en tijd investeren in elkaar. We zijn niet alleen papa & mama, maar ook nog partners van elkaar.

Hoe ziet jullie ochtend- en avondritueel eruit?

In onze ochtenden staat alles klaar, omdat ik dat de vorige avond heb klaargelegd. Ik ontbijt met thee en we poedelen even om ons te wassen. We douchen of gaan in bad in de avond, dat scheelt tijd en energie. Manlief zorgt vaak voor Lina, bij haar avond ritueel. Ze hebben weinig tijd met elkaar overdag omdat hij aan het werk is en ik loop dan vaak aan het einde op zo’n dag op z’n eind. Ik noem het een win, win situatie. Manlief pakt vader dochter band op en ik kan een beetje rommelen in mijn uppie.

Maak je gebruik van huishoudelijke hulp, oppas of andere externe hulp?

We hebben 1×2 uur huishoudelijke hulp. Ik kreeg dat toentertijd via de gemeente, maar de eigen bijdrage was echt zo hoog dus dat hebben we zelf stop gezet. Er loopt momenteel een aanvraag bij de gemeente voor oa een begeleider via NAH professionals. Daarnaast heb ik hele lieve ouders die graag de zorg soms op zich nemen. Ook 2 dagen KDV. Hierdoor kan ik “werken” aan mezelf en herstellen. Herstellen is óók werken, heb ik geleerd het afgelopen jaar.

Heb je nog tips voor andere moeders met hersenletsel?

Als je een partner hebt, maak tijd voor elkaar vrij. Je hoeft geen dingen buitenhuis te doen, maar het gaat erom om bewust tijd met elkaar door te brengen.

Laat je niet van de wijs brengen door goedbedoelde en vooral ongevraagde adviezen. Volg je moeder gevoel, want die heeft het altijd goed. ❤️

Voel je niet schuldig, een kind heeft liefde & aandacht nodig en als je dat geeft is dat goed genoeg. Jouw hersenletsel is iets wat je is overkomen, sommige dingen moeten nou eenmaal anders als gezonde moeders. Ik doe het, met liefde en aandacht.

Er zijn zat moeders die werken en ook noodgedwongen veel meer moeten werken, als dat ze willen. Doordat ik volledig ben afgekeurd probeer ik te genieten van elk stapje die mijn kind maakt. Ik kan zeggen: “ik was erbij!” Ik probeer van iets negatiefs iets positief te maken en dat is soms niet makkelijk, maar als ik het voor elkaar krijg, voelt mijn leven een stuk aangenamer.

Lina & ik