Ilse, Relatie / vriendschappen

Een wankel evenwicht

img_0559

Als het gaat zoals het moet gaan, dan kan ik de wereld aan!

Nou ja….. dat denk ik dan 😉 

Maar als het dagelijks leven zn gangetje gaat, iedereen lekker zijn dagelijkse dingen doet, alles gaat zoals het dus moet gaan, ik voldoende rust heb gedurende de dag, dan voelt het soms alsof ik alles weer kan.

Totdat….. er dus iets gebeurd wat niet had moeten gebeuren.

Ziek kind, ouders die niet op kunnen passen, vriendin in nood. 

Eigenlijk gewoon het leven 😉 

Tot een bepaalde hoogte kan ik die dingen nog best opvangen. Ik heb inmiddels weer een redelijke flexibiliteit. Maar dit soort zaken moeten niet te veel en zeker niet te snel na elkaar voorkomen. En gelukkig heb ik een man die helpt bij allerlei zaken. 

En dan ineens zit die man overspannen thuis….

Werkgerelateerde overspannenheid. Even was ik bang dat onze thuissituatie ook mee speelde, maar dat is gelukkig niet zo. Ok, onze drukke, aanwezige kinderen kosten echt wel de nodige energie bij hem. Maar dat is te overzien voor hem.

En nu is het dus al een aantal weken schipperen en aanpassen. Ineens is hij veel thuis. Waar ik echt zo mijn momenten alleen thuis nodig heb, moet ik dat huis ineens delen met hem. En waar ik doordeweeks een bepaald evenwicht met mijn kinderen heb gevonden, staat ook dat nu onder druk. 

Gelukkig hebben we nu na een aantal weken een evenwicht gevonden samen. Wankel, dat wel. Want de dagen zijn nog steeds elke keer anders. Hij is aan het opbouwen in zijn werk, maar zonder erg veel structuur. Dus ik doe mijn best mij aan te passen aan zijn ritme. Met hier en daar echt wel wat bijsturing van mij. Bepaalde momenten op de dag zijn heilig voor mij, zoals mijn middagslaapjes. Daarin schipper ik dus niet. 

En toch… het is gelukkig niet alleen kommer en kwel. Nadat hij 2 weken thuis zat realiseerde ik mij ineens: we zullen het moeten doen met de situatie zoals die is. En er zo positief mogelijk mee om gaan. 

Het heeft altijd even nodig tot ik tot dit inzicht kom. Moet nieuwe situaties altijd even verwerken. Maar het is fijn te merken dat ik me uiteindelijk wel weet aan te passen, aan welke situatie dan ook. Duurt iets langer dan voorheen, maar het lukt me dus wel! 

Het heeft ook zo zijn voordelen dat hij veel thuis is: hij brengt de kinderen soms naar school of haalt ze op. We hebben eindelijk in alle doordeweekse rust een nieuwe bank uitgezocht in de meubelzaak. We zijn samen een keer gaan wandelen op een maandagochtend. Hij gaat met onze jongste naar zwemles. 

Maar ik tel de weken af tot we terug zijn in ons oude evenwicht. Ik weer alle rust heb overdag in huis. Op onze nieuwe bank tegen die tijd 😀 

Een gedachte over “Een wankel evenwicht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s