Gastbloggers, Tips & tricks over leven met NAH

Gastblog Samen Veerkrachtig: “Je staat niet alleen!”

Vandaag een gastblog van het trefpunt voor mensen met een arbeidsbeperking, Samen Veerkrachtig. Net als de Club voor Moeders met Hersenletsel, is het opgezet door ervaringsdeskundigen die elkaar willen helpen.

“ Het kan iedereen overkomen. Geconfronteerd worden met een arbeidsbeperking. Bijvoorbeeld door hersenletsel als gevolg van een ongeluk of beroerte. Het verandert je leven ingrijpend en daarmee leren omgaan vraagt veel van je. Je leven anders inrichten is een opgave, voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Weten hoe andere mensen omgaan met een vergelijkbare situatie kan je steun geven. Zij hebben meegemaakt waar jij wellicht nog middenin zit. Tips en advies van deze ervaringsdeskundigen kunnen je op weg helpen in het contact met bijvoorbeeld je werkgever en met instanties, zoals het UWV. Maar ook informatie over hoe je een dagindeling maakt, wat er mogelijk is qua vrijwilligerswerk, en welke extra toeslagen er zijn kun je vinden op de website van Samen Veerkrachtig.

Bij Samen Veerkrachtig kun je terecht voor:

Lotgenotencontact

Bij gratis en laagdrempelige bijeenkomsten- genaamd Koffietafels – kun je in contact komen met mensen die in een vergelijkbare situatie als jou zitten of hebben gezeten. Je kunt er al je vragen stellen en je vindt er een luisterend oor.

Tips

Op het forum op de website, kun je praktische tips krijgen van mensen die bijvoorbeeld al gekeurd zijn door het UWV of weer aan het werk gaan met een beperking. Je kunt er – ook anoniem – je vragen stellen over jouw persoonlijke situatie. Ervaringsdeskundigen en andere forumleden geven je tips en antwoorden.

Informatie

In zogenaamde Hulpwijzers(link: https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer/) vind je geordend per onderwerp objectieve informatie over wat er op je afkomt als je ziek bent of een beperking hebt. Dit kan gaan over jouw thuissituatie, werken met een ziekte, de voorbereiding op de UWV-keuring of wat je vertelt aan een bedrijfsarts. Maar ook geven ze tips over je financiën en wat wel en niet mag rondom vrijwilligerswerk.

De leden en ervaringsdeskundigen van Samen Veerkrachtig helpen je graag, zodat je uiteindelijk je draai weer kunt vinden. Heb je een vraag over je eigen situatie, dan kun je die voorleggen aan mensen die iets vergelijkbaars hebben doorgemaakt. Zij begrijpen als geen ander tegen welke problemen je aanloopt!”

Neem gerust eens een kijkje op de site of bezoek een Koffietafel bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s