Relatie / vriendschappen

Tijd voor elkaar …. hoe dan?

Je gezin slokt je energie soms op. Zeker voor moeders (of vaders) met hersenletsel. We lopen al -10 achter qua energie en dat is positief uitgedrukt. Een ziek kind, een drammende peuter, een veel pratende tiener of een puberende puber. We doen het, met volle overtuiging, liefdevol, onze kinderen opvoeden, maar soms vergeten we onszelf en juist de tijd samen, bewuste tijd.

Dus hier wat tips als het gezin je opslokt, om toch wat tijd voor elkaar vrij te kunnen maken, uit mijn eigen ervaring:

  • Ik heb een pot gemaakt met activiteiten op een briefje. De zogenaamde “to do” pot. Daar pakken we 1x per week een briefje uit. Wat staat er zoal op? Een greep uit de mini activiteiten: oude foto’s bekijken, een droomhuis zoeken op internet, ideetjes uitwisselen voor de volgende vakantie, een massage geven etc.
  • We proberen uit eten te gaan met z’n tweeën. Bewust tijd voor elkaar in een andere entourage en….er wordt gekookt. Je kan kiezen voor het weekend, wat vaak druk is of juist een dag doordeweeks. Dit moet je plannen. Het kan ook een keertje lunchen. Of je neemt een groot kleed mee met een picknickmand. Je kan het zo duur maken als je wilt.
  • We eten bijna altijd aan tafel, óók al is onze dochter er niet. Dan komen de gesprekken, de zogenoemde tafel gesprekken. Heel soms duiken we achter de televisie, bord op schoot en een serie kijken. Dat is soms ook weleens lekker met z’n tweetjes.
  • Een nachtje weg met z’n tweeen. Ik besef goed dat dit niet voor iedereen weggelegd is. Een nachtje weg hebben wij ook nog nooit gedaan maar staat wél op onze wensenlijstje. Een nachtje samen kan ook betekenen: “kids uit logeren” en je maakt een lekkere maaltijd en eet bij kaarslicht.
  • Pak een keer een bordspel ipv de telefoon, iPad of Xbox. Live lol is zoveel beter!

Sommige dingen kunnen spontaan, maar de meeste tips moeten toch gepland worden. Net als bijna je hele gezinsleven, mom-manager 😉

Heb je een leuke tip om bewust tijd voor elkaar te maken?

3 gedachten over “Tijd voor elkaar …. hoe dan?”

  1. Wat een leuk idee van die pot!! Ik ben door mijn hersenletsel slecht in dingen out-of-the-blue verzinnen dus dan is dat wel een erg leuk en handig idee!

    En verder heel herkenbaar. Binnenkort gaan we weer eens een nachtje samen weg, zin in! En werd ook wel weer eens tijd.

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s