Maaike, Tips & tricks over leven met NAH

Maaike’s motto: genieten van de dagelijkse dingen

Mijn beste vriendin en ik appen iedere dag meerdere momenten met elkaar. Korte gesprekjes tussen de bedrijven door over gewone dagelijkse dingen. Vorige week vertelde ik haar dat Kesty me gevraagd heeft, of ik wil bloggen voor haar website. Ik deel de link van de website met haar en we grinniken samen omdat we beide ongewild lid zijn van deze bizarre club, opzeggen onmogelijk is en je lidmaatschap is voor de rest van je leven. We grinniken, of eigenlijk laten we de smileys dat doen.

Nu wil het toeval dat ik in de eerste jaren na de hersenvliesontsteking een uitlaatklep vond in het bloggen. Daar vertelde ik hoe het echt ging. Hoe mijn lijf en hoofd me in de steek lieten. Hoe moe ik was en mijn gevecht met, of eigenlijk, tegen mezelf.  Die blog bestaat niet meer, want uiteindelijk bleek dit leven ook heel leefbaar.

Heel goed opletten wat je doet maar vooral, en dat is ook echt mijn motto: geniet van de dagelijkse dingen. Van een prachtige zonsopkomst, een lekker kopje koffie. Een knuffel, een goed gesprek genieten van muziek en fijn gezelschap. Er valt iedere dag zoveel te genieten maar dat moet je wel zien. En onthouden, dat kan ik dan weer niet.

Mijn korte termijn geheugen is ernstig beschadigd. en dus is het ontzettend lastig om al die mooie (en ook minder mooie) momenten te bewaren. Instagram bleek de oplossing. je plaatst een foto en een korte tekst, et voila. Insta zet het netjes onder elkaar en zo ontstaat er een prachtig online document vol dagelijkse momenten die ik niet wil vergeten.

Daarnaast wil ik ook graag dat mensen iets weten over wat NAH eigenlijk is, lotgenoten vinden, maar ook informeren hoe zo’n leven met NAH eruit ziet. Dat het gewoon iedere dag keihard werken is, maar wel iedere dag is dat harde werken waard !

Nieuwsgierig naar mij geworden? Volg me dan ook op Instagram? @mimaaike

Lieve groet, Maaike

Een gedachte over “Maaike’s motto: genieten van de dagelijkse dingen”

  1. Mooi gezegd!! Het leven gaat door, op iets andere manier, bewuster ook, wat eigenlijk heel mooi kan zijn!! Ben zelf ook van de foto’s, scrap ze sinds kort maandelijks in, lekker freubelen en tegelijkertijd heel mindfull bezig met de mooie momentjes uit het leven!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s