Maaike

Mijn lieve oudste kind

Ja die kleine aap van ons, net 4 jaar en ging in oktober 2014 voor het eerst naar school. Beetje gek is het wel, want heel eerlijk heb ik geen idee meer hoe het was. De eerste 2 x wennen voor hem op school. De eerste echte dag dat hij volledig naar school ging. Ik heb geen idee… daar heb ik wel moeite mee, zeker als ik iets wil schrijven wat uit die periodes komen.

Wat ik wel weet, is dat wij een heel gevoelig, zorgzaam en lief jongetje hebben. Altijd lief en blij, knuffels wanneer hij dat graag wilde geven en lekker gek doen. Liam is onze oudste zoon. Onze lieve draak die heel veel gezien en gevoeld heeft toen ik er ineens helemaal uit lag. Liam is een heel gevoelig jongetje van nu 8 jaar. Hij slaat alles op en vertelt niks. Tenminste, nu begint hij wat meer te vertellen, wat hij voelt en wat hij naar vind.

Effect van extra hulp

Sinds vorig volgt Liam therapie, bij een kinderpsycholoog. Zij is erg leuk en lief voor Liam. Stelt hem op zijn gemak en wij merken dat hij rustiger is geworden. Wij overleggen met hem wat hij nodig heeft en wat wij als ouders kunnen doen. Met onze grenzen… want hij moet wel gewoon, net als zijn broertje en zusje luisteren naar onze regels.

Maar hij heeft soms andere behoeftes, wanneer hij boos is dan laten wij hem. Geen discussies met hem aangaan en even alles laten rusten. In het verleden konden wij heel boos worden om zijn gedrag. Ik kon echt heel boos worden ( nog wel, maar anders).

Ik vond het vaak ook zo sneu als ik zo boos was geweest, omdat ik zelf ook vaak niet zo goed meer wist wat er gebeurd was. Ik zeg vaak, ik heb geen lontje meer.

Doordat ik zelf met Hersenz begonnen was, leerde ik daar al dingen doseren. Nu Liam therapie heeft, zie ik in hem ook een soort rust komen. Onze Liam komt weer een beetje terug. Onze lieve “grote draak”, ons Lampje (vindt hij niet leuk haha) maar hij groeit, hij is op de goede weg.

School is weer leuk, thuis wordt het steeds gezelliger en er is meer rust.

Zo zie je maar hoeveel impact iets kan hebben op een kind. En hoeveel je eigenlijk moet doen, om er samen weer te komen. Maar dat is niet erg, wij zijn met zijn allen op de goede weg!

Hoe ervaren jullie dit met jullie kind(eren)? Hebben jullie ook net als ik hulp gezocht?

7 gedachten over “Mijn lieve oudste kind”

 1. Ik merk dat het zeker invloed heeft op mijn dochter, maar we komen er redelijk doorheen. Soms wat opvoedingsvraagjes maar daar kan ik goed met mn lotgenootjes ook over praten😊!! Heel goed van jullie hoe jullie het oppakken💋

  Like

 2. Onze oudste is nu 10 jaar en hij is ook gevoelig en erg intelligent. Heeft alles meegekregen en krijgt nog steeds alles mee. Hij is bij een kindercoach geweest en zij heeft hem goed kunnen helpen. Heel fijn.

  Like

  1. Wat goed om te horen dat de kindercoach hem zo geholpen heeft! Liam is nu bij de 2e kinderpsycholoog en ik merk bij deze, dat hij veel rustiger is geworden. En dat hij dingen meer zelf aanvoelt. Zo fijn dat hij het ook leuk vind om daar heen te gaan. En dat het nu eindelijk zijn vruchten af werpt

   Like

 3. Ik merk aan Isa ook dat het effecf heeft gehad mijn infarct. Sinds paar weken bezig in het alternatieve circuit. Heeft nog niet het gewenste effect. Geeft nog even wat tijd maar anders is zo’n kindercoach misschien ook wel wat voor haar. Zit die in Woerden Miranda?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s