Heb ik laatst geschreven over de communicatie binnen de relatie, nu in onze situatie hebben we natuurlijk ook nog de kinderen…. communiceren en opvoeden…. heftig soms!
(Meer qua gevoel. Want je wilt het graag “goed” doen!)

Heel eerlijk ben ik best wat onzeker af en toe hoe ik overkom naar de kleine. Wat dat betekent voor onze relatie en de opvoeding. Ben ik wel ‘stevig’ genoeg voor de opvoeding?

Choose your battles

Meer dan ooit, door de vermoeidheid, houd ik me aan de ‘choose your battles’ methode.

Alleen, wanneer ik er eentje ‘choose’ (kies), wil ik niet te hard gaan, omdat ik weet dat ik snel te luid ga…. dat kapotte remmetje natuurlijk.

Continu dat afwegen, balanceren op een koordje, voor mijn gevoel. Sta je dan met je pedagogische achtergrond en werkervaring in complexe gedragspatronen…..

Ik denk dat ik wat ondersteuning in communicatie kan gebruiken, komt voornamelijk door de vertraagde informatieverwerking versus snelheid in ‘discussies’, wat mij snel van streek brengt, heb ik mij laten vertellen…

Extra ondersteuning

Mijn begeleidster adviseerde me vanwege mijn onzekerheid hierin om mijn pedagogische vaardigheden, die ik beheers, wat op te frissen met literatuur. Om me een beetje te ondersteunen en voor te bereiden.

Ik vond dat een beetje moeilijk, maar ik ben een grens overgestapt. Wat ik de laatste tijd vaker doe en tot nu toe niet tegenvalt. Welke deuren zich dan openen.

En heb dus nu een boek besteld met een theorie waar ik me goed bij voel, how2talk2kids. Met name om de communicatietechnieken en de rust die je er schijnbaar mee kunt behalen….Ik ga er eens rustig door bladeren!! En hou jullie op de hoogte over wat ik ervan vind.

Herken je dat gevoel een beetje extra ondersteuning te kunnen gebruiken?