Susan, Zingeving

Ervaringsdeskundige NAH

Midden in mijn storm kreeg ik het aanbod om een cursus te gaan volgen om m’n ervaringsdeskundige verhaal over NAH te gaan schrijven…

Oei wil ik dat, kan ik dat?

Het is de 2de keer dat ik gevraagd word…

Zal ik het dan dit keer dan toch gaan doen…

Ja, ik ga het proberen!

Eerst een gesprek of ik wel mee mag doen!

Spannend het lijkt wel een sollicitatie gesprek.

Maar al snel blijkt dat ik mee mag doen.

November 2018 zijn we begonnen.

Wist niet zo goed wat ik moest verwachten.

Wat hield de training ervaringsdeskundige in?

We kregen training in hoe je jezelf en je ervaringsverhaal het beste kunt presenteren. Waar moet je op letten wat kun je eventueel verwachten?

Maar we gingen het allemaal op schrijven.

 • Wie was je?
 • Wat is er gebeurd waardoor je NAH hebt?
 • Hoe was je revalidatie?
 • En wie ben je nu?

Ik doorleefde alles opnieuw en dat was heftiger dan verwacht, zeker omdat ik zelf al in een storm zat en ook de cursus ‘gewoon’ door ging in de drukke december maand met Sint, Kerst en de verjaardag van verschillende familieleden waaronder onze dochter die 3 werd.

Maar ik heb het doorstaan en ben er al zeg ik het zelf, wel weer gegroeid in m’n proces.

Nu heb ik m’n ervaringsverhaal op papier en zit nu in een ‘ervaringspool’ van mensen die hun ervaringsverhaal gaan vertellen om meer bekendheid te geven aan NAH.

Het is nu wat rustiger met m’n storm en hoop ook dat het wat rustiger blijft…

Ben erg benieuwd wat er op me af gaat komen met deze nieuwe ervaring.

We hebben nu een keer in de zoveel tijd een afspraak met alle ervaringsdeskundige en degene die de pool beheerd en de contacten heeft met waar we kunnen gaan spreken…

Dus wordt vervolgd…

Zijn hier in de club meer mensen die een vergelijkbare ‘rol’ vervullen? Hoe vind jij dat en wat brengt het jouzelf?

2 gedachten over “Ervaringsdeskundige NAH”

 1. Ikzelf ga mijn ervaringsverhaal met Hersenz delen in een nieuw te starten groep, dan wel gericht op de ervaring met het programma zelf!! Spannend vind ik ook!!

  Like

 2. Ja ik heb deze cursus ooit (een aantal jaren gelende) in Eindhoven gedaan! Herken de punten die behandeld worden. Voor mij was het erg goed om mijn verhaal een keer op te schrijven, omdat ik het zelf niet of nauwelijks kende.
  Zie dat jij de training ook van Renske Mol hebt gehad?
  Ik was 2 jaar toen ik NAH kreeg. Heb toen veel naar mijn moeder gestuurd die alles na keek (zij had een dagboek bijgehouden toen ik ziek was, daar heb ik veel uit gehaald). Ik heb wel gemerkt dat geen een verhaal hetzelfde is, maar dat maakt het ook weer interessant. Wij komen ook eens in de zoveel tijd samen om dingen te bespreken. En we krijgen altijd een verslagje er van achteraf (ook als je een keer niet zou kunnen).
  Ik word ook ingezet om mijn ervaringsverhaal te vertellen, of onderling worden er dingen door geschoven. Heb begin januari nog een foto shoot gehad! Deze man wilde mensen fotograferen die onzichtbaar hersenletsel hebben.
  En over een tijdje ga ik weer mijn verhaal vertellen (moet alleen nog even wat foto’s wisselen op mijn PowerPoint).
  Ik vind het fijn om mijn verhaal te vertellen. Om andere mensen te laten zien wat NAH is en er voor te zorgen dat er weer een beetje meer begrip voor komt (vind het nog steeds een ondergeschoven kindje). Ik zeg wel eens, als iemand zegt: ik heb autisme weet iedereen wat het is en word er standaard rekening mee gehouden. En als ik zeg, ik het NAH kijken ze je heel erg raar aan. Als je het dan volledig uitspreekt begint er soms een lampje te branden.
  Succes en ik hoop dat je het wat heeft gebracht en nog meer gaat brengen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s