f1948c19-1a09-4aeb-aecd-c60dc40da5c3

De eerste weken na mijn infarct hielp mijn schoonmoeder in ons huishouden. Omdat ik dat wat bezwaarlijk vond, het leek al wat langer te gaan duren, zetten we een betaalde huishoudelijke hulp in. De vaatwasser kreeg ik niet eens inenen leeg, qua energie, laat staan het poetswerk!!

http://www.ikzoekhuishoudelijkehulp.nl/home

En toen zonder hulp verder

Drie jaar lang had ze ons goed geholpen, had ik die energie in ieder geval voor mijn herstel en aanvaarding. Maar de kostenpost liep enorm op, ik bleek ook niet meer aan het werk te gaan. Dus met pijn in ons hart haar laten gaan en zelf aan de slag….

Onze hulp deed eenmaal weeks in drie uur het hele rondje. En ik…. ging ook als een speer. Eèn ochtendje…. en 4 dgn bijkomen. Goed dat werd m dus niet.

Ik ging op zoek, online, hoe ik het het beste kon inrichten. Ik vond dit op een website, die overigens wel wat onoverzichtelijk aandoet.

Wanneer je op deze pagina: naar onder scrolt kom je hun app (!!!) tegen.

Daar vind je meer duidelijkheid en uitleg over de schema’s dan op de site zelf.

Ik werk zelf met een combinatie van het basisschema en het tweewekelijkse schema.

Een verdieping per week, in twee weken poets je dus een heel rondje. Beetje aanpassen op je eigen situatie….. je eigen lijstje maken op basis van deze informatie kan ook.

Om de dag een uurtje huishouden. Wat toedelen aan de echtgenoot. Zo komen we een beetje rond.

Schoolvakanties en huishouden, hoe dan?

Alleen…… liep ik erg tegen de schoolvakanties op. Alle energie ging in de vrije tijd van de kleine meid. Een weekje wat minder poetsen dat kan wel. Maar dan de week erop weer bijkomen en herstellen. Dan loopt het toch wat achterop.

We bedachten daar toch wat op! En het idee alleen al geeft zoveel lucht, dat ik deze tip ook graag deel.

Met onze oude huishoudelijke hulp kunnen afspreken dat zij in de schoolvakanties…. haar rondje weer komt doen!!

Zo heb je niet de wekelijkse kosten, je kunt er wat voor apart leggen, maar op de moeilijkere momenten enorm mee geholpen. Omdat zij het hele rondje doet, waar ik dus twee weken over doe, heb ik er deze week, maar ook volgende week profijt van! Misschien heb jij ook wat aan deze tip?

(Wij hebben deze week voorjaarsvakantie, ik kijk erg uit naar haar komst morgen!!)

Huishouden en energiebeperking…. hoe combineert dat bij jou thuis?