Ineke, Mama & kind

Ik ben ook… moeder met NAH!!

Moeder zijn. NAH hebben. Een dubbele portie heavy en pittig.

Maar ook, dan spreek ik voor mijzelf, is zij de reden dat ik mijn bed uitkom hoe zwaar dat ook kan zijn. Ze geeft me ritme in mijn dag met haar schoolleven. Ze vult mijn hart, mijn leven en ons thuis met haar aanwezigheid. En gaf me reden tot vechten toen ik het even niet meer kon.

Iedere dag starten we met gezellig (meestal) opstaan, een wandeling naar school, beetje

socializen op het plein. Op een vaste ochtend blijf ik nog een kwartiertje langer om te lezen met een groepje. En dan is het weer even genoeg. Zoek ik de stilte thuis op. De nodige stilte om mijn eigen activiteiten, agenda, uit te voeren…. wisselend inspanning/ontspanning met een uurtje rust voor ik de kleine meid weer ophaal van school. En bepaalt zij mijn verdere middag weer, daar spaar ik wat energie voor!!

Moeders kunnen slecht ziek zijn, soms op een moeilijk moment baal ik daar van. Maar omdat je niet anders kunt dan doorgaan, ben ik daar wel mijn kracht in tegengekomen. En durf ik weer stapje voor stapje meer aan.

Want ik weet; geen dag kan ik 100% aan, maar ook geen dag gaat 100% ten onder.

Ik ben dankbaar voor waar ik ben gekomen. (En ja ook hier mijn portie narigheid gehad, zware periodes, en nog!! natuurlijk wel eens)…

Ik heb verschillende hulpverlening gehad en dat was echt heel goede gespecialiseerde begeleiding. Dat gaf me handvatten. Grip. Nu ben ik zelf bezig met persoonlijke, spirituele, groei om beter in mijn eigen kracht te komen. In contact met mijn gevoel, zo ook de grenzen nog beter aan te voelen. Je zult daar meer over gaan horen in mijn blogs…

img_9364

Na een hobbelige weg kan ik dankbaar zijn dat ik door de toegewezen iva-uitkering

de rust en vrijheid voel om mijn leven te kunnen inrichten naar mijn eigen mogelijkheden…. en dat gaat nu net even anders dan voorheen. Zacht uitgedrukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s