Ineke

Even voorstellen: Ineke

image-45

Ook een van de vaste bloggers is Ineke. Zij stelt zich graag hier even aan je voor. 

Ik ben Ineke, vier jaar geleden kreeg ik uit het niets (zwaar vermoeden dat mijn hormoonmedicatie ten tijde van het incident een groot deel heeft meegespeeld) een hersenstaminfarct, tijdens een middagje thuis met onze dochter, toen 2 jaar jong. Alleen thuis. Mijn man was aan het werk, toen nog in ploegendiensten. Ik herkende de klachten niet meteen en nam het jammer genoeg niet serieus genoeg. De volgende dag naar de HAP geraakt. Gelukkig werd er wel meteen actie ondernomen en belandde ik via de SEH op de Brain Care Unit in Alkmaar. Wat een schrik. Maar ook meteen; hoe moet dat thuis?

Vanaf het begin veel bezig geweest nog met anderen. Daarna…. kwam het besef dat ik voor mezelf ook aan de slag moest. Herstellen. Revalideren. Maar wat was het een zoektocht met mijn rol thuis. In een jong gezin. Daar komt ook mijn interesse vandaan naar initiatieven als deze hier……. !! Mijn hele leven compleet op zijn kop gezet, dat zullen jullie wel herkennen.

Ik werkte 28 uur als Persoonlijk Begeleider op een grote instelling voor Gehandicaptenzorg. In de dagbesteding voor cliënten met een zeer intensieve zorgvraag. Veelal 1 op 1 begeleiding en daarnaast vaste cliënten met betrekking tot het uitvoeren/uitwerken van zorgplannen etc. In 1 klap was dat klaar en ben ik uit mijn werk geraakt. Ik ontvang, na enige overtuigingskracht te hebben ingezet, nu een IVA uitkering. Het grootste gevoel daarbij; ik was nog niet klaar daar!!

Nu heb ik iedere dag te maken met de uitdaging van het beste omgaan met de blijvende (onzichtbare) restverschijnselen. En het moederschap tja….. dat is al een fulltime job an zich!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s